Detox brandnetelsoepje

Lunch | 4 personen | kv. lv. gv. tv. sv. | 20 min. |

Het bos in om brandnetels te plukken, gewapend met tas en handschoenen, kan ik je erg aanraden. Het is gezond om buiten te zijn en een soepje van brandnetels zit bomvol goede voedingsstoffen. Pluk de nog jonge toppen en maak dit lowbudget detox soepje van:

 

200 gram brandneteltoppen
1 ui
2 tenen knoflook
2 theelepels kurkuma

2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
1 grote zoete aardappel
3 eetlepels olijfolie
1 liter groentebouillon
zeezout & versgemalen zwarte peper
(soja)room

1. Neem tuinhandschoenen en een tas mee. Zoek een schoon veldje brandnetels. Pluk, met handschoenen aan, de jonge toppen van de brandnetels.
2. Verwijder de grote stelen van brandneteltoppen en was de blaadjes goed schoon. Laat ze uitlekken in een vergiet.
3. Snipper ui en knoflook. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes.
4. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kurkuma toe. Voeg de bleekselderij, winterwortel en zoete aardappel toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.
5. Voeg de brandnetelbladeren en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
6. Verdeel de soep over de borden, schenk een scheutje (soja)room erbij en garneer met wat sprietjes bieslook.

 

Smakelijk!