De kracht van voeding

11 maart, 2016

Ik houd van positief nieuws en dat is dit. De resultaten van het onderzoek waarover ik jullie ga vertellen zijn in ieder  geval veel belovend. Waar gaat dit over, vraag je misschien af. Het gaat over de kracht van voeding, over ‘voedingsgeneeskunde’ en dat er zoveel mooie dingen gebeuren de laatste tijd op het gebied van voeding. Zeker sinds de Stichting Voeding Leeft in het leven is geroepen. Zij hebben het programma ‘Keer diabetes2 om’ ontwikkeld en behalen daar hele mooie resultaten mee. Door geen geraffineerde koolhydraten (geen suiker, witte pasta en rijst e.d.) en überhaubt minder koolhydraten (bv. brood) te gebruiken, meer vet te eten én meer te bewegen hebben inmiddels heel wat diabetespatiënten hun medicatie kunnen afbouwen of stoppen. Als dat geen goed nieuws is?!

 

Verzekeraar VGZ financiert intussen een pilot waarbij diabetespatienten hun diabetes leren omkeren en die resultaten zijn veel belovend. Vanavond (11 maart 2016) besteedt het programma EenVandaag hier aandacht aan. Eerder schreef ik er al in het blad gezondNU in een column over (klik op de foto en je  kunt de column lezen).

 

20151124_114244-1