Een heerlijk bloedzuiverende brandnetelsoep

Diner | 4 personen | 5 min

Een goed soepje voor in het voorjaar. Het zuivert het bloed en de nieren en is bovendien niet te versmaden.

 

NODIG VOOR  4 PERSONEN

200 gram brandneteltoppen
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
1 grote zoete aardappel
3 eetlepels olijfolie
1 liter groentebouillon
zeezout & versgemalen zwarte peper
(soja)room
bieslook

 

BEREIDEN
Neem tuinhandschoenen en een tas mee. Zoek een schoon veldje brandnetels. Pluk, met handschoenen aan, de jonge toppen van de brandnetels.
Verwijder de grote stelen van brandneteltoppen en was de blaadjes goed schoon. Laat ze uitlekken in een vergiet. Snipper ui en knoflook. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, winterwortel en zoete aardappel toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.
Voeg de brandnetelbladeren en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Verdeel de soep over de borden, schenk een scheutje (soja)room erbij en garneer met wat sprietjes bieslook.

 

Smakelijk eten!