Amandel-polentacake met citroen en sinaasappel

Zoet | 4 personen | 5 min

Amandel-polentacake met citroen en sinaasappel

 

NODIG

175 g blanke amandelen
1 biologische citroen, schoongeboend
1 biologische sinaasappel, schoongeboend
200 ml milde olijfolie
40 druppels stevia of ½ el gemalen steviablad
90 g kokosbloesemsuiker (natuurwinkel)
merg van 1 vanillestokje
¼ theelepel zout
4 biologische eieren
200 g maïsgriesmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)

Eventueel:
1 bekertje crème fraîche
1 potje suikervrije bosvruchtenjam
slagroom, bij het serveren

Extra nodig:
handmixer of keukenmachine
ronde springvorm
bakpapier

 

BEREIDEN

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder. Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel en pers ze uit. Meng in de keukenmachine of met de handmixer olijfolie, citroenrasp en -sap, stevia, kokosbloesemsuiker, vanillemerg en het zout. Voeg een voor een de eieren toe en klop het mengsel licht en luchtig. Bekleed de springvorm met bakpapier. Meng de maïsgriesmeel met het amandelmeel en de wijnsteenbakpoeder en spatel dit door het eiermengsel. Het beslag blijft vrij dun. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake afkoelen.

Snijd de cake desgewenst in de breedte doormidden. Bestrijk de onderkant van de cake met crème fraîche en daarna met de jam. Zet de bovenkant erop. Serveer met lobbig geklopte slagroom.

 

Uit: ‘Zonder Suiker, Stop de verslaving, word gezonder’