Homemade geitenvanillevla

Zoet | |

4 à 5 personen | 15 minuten + afkoelen

 

750 ml geitenmelk of amandelmelk

1 à 2 vanillestokjes (afhankelijk van de grootte)

3 eetlepels arrowroot

20 druppels stevia

1 à 2 eetlepels rijststroop of yaconsiroop (naar smaak)

dooier van 1 groot biologisch ei

snufje zeezout

 

Giet de geitenmelk in een pan en doe het merg en de vanillestokjes zelf bij de melk. Breng langzaam aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken. Haal de vanillestokjes eruit. Voeg stevia, rijststroop en eierdooier toe.

 

Meng arrowroot met wat water. Schep al roerend een lepel van de hete melk bij het papje. Herhaal dat een aantal keer tot het papje dun en warm genoeg is en giet het dan bij de rest van de geitenmelk. Klop met een garder en verhit de vla langzaam tot de vla gebonden is. Giet over in een kom en dek af met plasticfolie om te voorkomen dat er een vel op komt.