Workshops

Ik geef regelmatig workshops. Dit doe ik meestal samen met Edith Krab onder de naam Pittige Tantes. Af en toe geef ik ook een workshop met iemand anders zoals bij de workshop WILDPLUKKEN.

Workshop Wildplukken  VOL

Ga met ons mee de natuur in en leer waar je eetbare planten kunt vinden. De workshop starten we met een wandeling in de natuur. Je leert waar je bij het wildplukken op moet letten en welke planten eetbaar zijn. Ook besteden we aandacht aan wat wilde planten voor je gezondheid kunnen betekenend en wat de voedingswaarde ervan is. Na de wandeling gaan we wilde planten verwerken in een gezonde lunch en aansluitend lekker opeten!

 

Deze workshop geef ik samen met Corina Busman (Herborist).

 

Workshop suikervrij bakken

Als je naar huis gaat na deze drie uur durende workshop ‘suikervrij bakken’ neem je niet alleen allerlei suikervrije lekkernijen mee, maar ben je ook veel wijzer geworden over het effect van geraffineerde suiker op je gezondheid. Daarnaast leer je ook welke natuurlijke suikervervangers er zijn en hoe je die kunt gebruiken. Er wordt onder andere gewerkt met stevia, gula java, gedroogd fruit en biologisch (spelt)meel van de korenmolen. Bekijk ook het filmpje van deze workshop: http://www.youtube.com/watch?v=r_WEEyy0_jI

Datum:           zaterdag 13 april 2019
Tijd:                10 – 13 uur
Kosten:           45,00 euro, inclusief lunch & kruidenthee
Locatie:           Driehuis
Deelnemers:   8

 

Aanmelden:

per mail: annemarie@reuzenaar.net  of

per telefoon: 06 40900271

 

 

 

 

 

 

Locatie:  Korenmolen de Zandhaas te Santpoort. Inclusief rondleiding in de molen.
Kosten:  € 39,50
Aanmelden:  annemarie@reuzenaar.net of 06 40900271
Meer informatie: kijk op de facebookpagina van de Pittige Tantes.

 

 

 

 

Klik op agenda voor de data

 


Workshop brood bakken

Tijdens deze vier uur durende workshop leer je op ambachtelijke wijze biologisch (spelt)brood bakken. Je leert niet alleen de basisprincipes van het broodbakken, maar krijgt ook de kans om een gevuld brood te maken. Er wordt gewerkt met verschillende meelsoorten, zoals spelt-, volkoren- en lemairemeel. Om het brood te laten rijzen wordt er verse gist of natuurdesem gebruikt. Alle producten worden door korenmolen de Zandhaas geleverd.

Locatie:  Korenmolen de Zandhaas te Santpoort. Inclusief rondleiding in de molen en proeverij.
Kosten:  
€ 39,50
Aanmelden:
annemarie@reuzenaar.net of 06 40900271
Meer informatie: 
kijk op de facebookpagina van de Pittige Tantes.

Klik op agenda voor de data.