Werkwijze

Wanneer je een afspraak maakt voor een persoonlijk voedingsadvies afgestemd op jouw persoonlijke situatie, krijg je van mij per email een uitgebreide vragenlijst toegestuurd. Deze vragenlijst stuur je mij uiterlijk drie dagen voor het consult ingevuld retour.

 

Tijdens het eerste consult (de intake) nemen we deze vragenlijst uitgebreid door zodat ik een goed beeld krijg van je ziektegeschiedenis, voedingspatroon en leefstijl. Afhankelijk van de uitkomst zal ik mogelijk een voorstel doen voor aanvullend onderzoek. Dit kan bloed-, ontlasting- of urineonderzoek zijn. Tijdens het eerste consult zal ik ook een allergenentest* uitvoeren. Aan de hand van de verzamelde gegevens tijdens het eerste consult zal ik samen met jou een persoonlijk voedingsadvies opstellen. Dit voedingsadvies (naast ondersteunende supplementen) is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Jouw motivatie is dan ook essentieel.

 

Gemiddeld na zes weken zie ik je dan terug voor het tweede consult. Tijdens dit consult zullen eventueel gedane onderzoeken en de voortgang worden besproken. Ook wordt bij elk consult de allergenentest gedaan om te bekijken of er wijzigingen zijn opgetreden. Het voedingsadvies en de supplementen worden al naar gelang de uitkomst/het resultaat aangepast.

 

Na het tweede consult wordt er gemiddeld om de 10 tot 12 weken een afspraak voor een vervolgconsult gemaakt. Meestal zijn er in totaal circa vijf consulten nodig.

*allergenentest: test om voedselallergieën en –intoleranties op te sporen.