Over Anne Marie

 

Ik kan de hele dag wel met eten bezig zijn. Gezond eten, dat wel. Het liefst ga ik zelfs met een kookboek naar bed, maar daar ben ik toch maar mee gestopt want wat krijg je daar een trek van!

Zelfs na 25 jaar werkzaam te zijn als  orthomoleculair – en natuurvoedingsdeskundige, ben ik nog steeds onder de indruk van wat voeding voor je gezondheid kan betekenen. Met veel plezier begeleid ik in mijn praktijk dan ook mensen met een goed onderbouwd voedingsadvies om hun  gezondheid te verbeteren. Voeding/leefstijl als medicijn. Het werkt!

 

Naast de praktijk schrijf ik kookboeken. Inmiddels heb ik er acht op mijn naam staan. Ver voordat suikervrij eten in was, verscheen mijn eerste boek ‘Het Heden Ik Kookboek’ (1e druk in 1994 en intussen 20e druk) met allemaal recepten zonder geraffineerde suiker. Mijn boeken kun je het best omschrijven als informatieve kookboeken. Ze bevatten namelijk veel (de helft) informatie. De andere helft bestaat uit recepten. Deze combinatie van theorie en praktijk heeft te maken met mijn visie  dat er zonder bewustwording geen verandering kan plaatsvinden. Bewustwording is dus het begin, maar zonder lekkere recepten zal het moeilijk worden om een ander voedingspatroon vol te houden.

 

Ook met workshops en lezingen probeer ik een bijdrage te leveren aan die bewustwording. Ik heb al veel lezingen gegeven in bibliotheken, op beurzen en scholen. Heerlijk om te doen! Ook geef ik met veel plezier workshops, waarbij ik ook graag meer over gezonde voeding vertel. Het is fijn om mensen te ondersteunen op hun weg naar gezondheid.

 

Voor het blad gezondNu heb ik zes jaar lang columns geschreven over de belevenissen en adviezen in mijn praktijk.

 

Een greep uit gevolgde opleidingen en seminars:

2023                 Training Positieve Gezondheid, naar gedachtengoed van voormalig huisarts en onderzoeker Machteld Huber

2019/2023      Vierjarige Vakopleiding Kruidengeneeskunde

2019                  Laboratoriumdiagnositiek in de praktijk bij maag- en darmklachten – Viteducatief

2019                  Praktijkdag Energie, chronisch vermoeidheidssyndroom – Natura Foundation

2018                 Seminar ‘Anti-aging: de invloed van stress, voeding en andere omgevingsfactoren’ – Nutriphyt

2017                 Cursus ‘Ziekte van Lyme (nieuwe inzichten) – Pro Helath

2016/2017      Medische Basiskennis SHO Registeropleiding – Stichting Hoger Onderwijs Nederland

2016                 Cursus  ‘Ontlastingsonderzoek bij chronische darmklachten’ – MGlab & Advies

2014                 Symposium ‘Metabool syndroom belicht’ – Folia Orthica

2013                 Workshop EAV – An-Akh Zaldoc

2012                 Workshop Slim – op het juiste gewicht – Cora de Fluiter

2011                 Opleiding Brood bakken – Teest culinaire Opleidingen

2005/2007     Opleiding medische basiskennis (HBO-niveau) – Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu

2004                 Cursus ‘Kinderen en Diabetes’

2000                Praktische Testen basisgezondheid

1999                 Cursus Baunscheidtieren

1999                 Opleiding biotensor – Vita-opleidingen

1998                 Heilpraktiker Basisopleiding (1 jaar)

1998                 Cursussen Toxicologie & Voeding – Open Universiteit

1995/1996       Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Geneeskunde – S.O.E

1990/1992       Propedeuse Psychologie

Hiernaast volg ik ieder jaar diverse nascholingen en neem ik deel aan een intervisiegroep.