GOED BEZIG?
Bolletje is goed bezig en vindt dat jij ook goed bezig bent als je deze koeken als ontbijt of tussendoortje eet. Op de verpakking staat dat de koeken 100% natuurlijk zijn. Dat is blijkbaar een rekbaar begrip voor Bolletje. Want kun je suiker en glucose-fructosestroop natuurlijk noemen?
De koeken bevatten veel (65%) granen. Hoeveel daarvan tarwebloem (en dus een snelle suiker) is, is niet duidelijk. Dan de toegevoegde suikers: die liegen er niet om. Ik tel maar liefst vijf soorten(!): gemoute tarwevlokken, gerstemoutextract, suiker, melasse en glucose-fructosestroop. Per 100 gram bevatten deze koeken 21 gram suikers. Wat je noemt: goed bezig!
Ingrediënten: granen 65% (tarwebloem, havervlokken, gemoute tarwevlokken, tarwezemelen, gerstemoutextract), suiker, plantaardige oliën (palm, raap), pitten 4,5% (zonnebloempitten, pompoenpitten), zaden 4% (lijnzaad, sesamzaad), melasse, glucose-fructosestroop, rijsmiddel (natriumbicarbonaat), zout.
Per 100 Gram. ADH*
Energie 1890 kJ
Energie 450 kcal
Vet 16 g
Waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 64 g
Waarvan suikers 21 g
Voedingsvezel 7 g
Eiwitten 8,5 g
Zout 1,19 g
Hoe kun je dan wel de hele ochtend goed bezig blijven?
Dat begint natuurlijk met een goed en voedzaam ontbijt. Bijvoorbeeld havermoutpap, biogarde of geitenyoghurt met muesli zonder toegevoegde suikers, roerei of een stevige gezonde volkoren(spelt)boterham (nee, geen fabrieksbrood) met amandelpasta en banaan. En tussendoor? Tussendoortjes eten is iets wat we ons hebben aangewend. Ons lichaam vraagt er nu vaak om, maar na een stevig ontbijt hebben we eigenlijk geen tussendoortjes nodig. Probeer het eens zonder. Ben je lichamelijk actief in de ochtend neem dan tussendoor een stuk (gedroogd) fruit, rauwkost, wat ongebrande noten of een cracker met vis of vlees.
Enjoy,
Anne Marie