HET IS LENTE! HÉT MOMENT OM….

2 april, 2014

 

Het is LENTE! En hoe?! Wat een cadeautje dat heerlijke weer! Heb je ook zo`n zin om naar buiten te gaan, het huis te luchten en te mijmeren over de zomervakantie? De lente is (naast de herfst) mijn favoriete jaargetijde: de zon die aan kracht wint en alles weer van nieuwe energie voorziet, de natuur die uit haar slaap ontwaakt en weer tot leven komt. Het blijft een genot om te ervaren én dat elk jaar weer. De lente is wat mij betreft dan ook hét moment om met het 28-dagen stappenplan uit Zonder Suiker te beginnen. Het helpt je niet alleen om de overtollige winterkilo`s kwijt te raken, maar de adviezen in Zonder Suiker ondersteunen ook de grote schoonmaak. Door geraffineerde en verborgen suiker uit je menu schrappen zal je lijf schoner worden en zul je meer energie krijgen.

 

Voor labsters Amanda en Maartje blijkt het ook een goed moment te zijn om suikervrij te gaan, want vanaf vandaag eten ze geen suiker meer. Ze zullen 28 dagen lang het stappenplan uit mijn boek volgen. Ze roepen je op om samen met hen deze uitdaging aan te gaan. Dus doe met ze mee. Kijk hier hoe ze het aanpakken: http://www.labsters.nl/cultuur/boeken/ultieme-test-de-labsters-gaan-28-dagen-suikervrij-doe-met-ons-mee

 

Nog een paar schoonmaaktips:

* Drink gedurende deze periode veel (mineraal)water en drink gemberthee (zie recept op pagina 215)

* Eet 300 tot 400 gram groente per dag

* Eet minder vlees (en eet goed en diervriendelijk vlees)

* Zorg voor écht en lekker eten en voldoende gezonde tussendoortjes zodat je geen onweerstaanbare trek krijgt

* Ga lekker naar buiten, de natuur in. Pluk de jonge brandneteltoppen en maak er soep van (zie: https://www.annemariereuzenaar.nl/proeven/diner/een-heerlijk-bloedzuiverende-brandnetelsoep/)

* Beweeg en geniet van de zon

 

Enjoy, Anne Marie