Groentebouillon

Diner | 4 personen | 40 + 15 minuten

kv . lv . tv . gv . sv

 

250 g schoongemaakte ongeschilde groenten (bijvoorbeeld prei, bloemkool, koolraap)

4 winterwortelen

100 g knolselderij

4 stengels bleekselderij

100 g tomaten

2 uien

2 el olijfolie

2 takjes peterselie

1 takje tijm

1 laurierblaadje

4 zwarte peperkorrels

Keltisch zeezout

 

Snijd de gewassen maar ongeschilde groente in grote stukken. Pel de uien en snijd ze in vieren. Verhit de olijfolie en fruit uien en groente onder voortdurend roeren circa 8 minuten. Voeg 1½ liter koud water, kruiden, peper en zeezout toe en breng aan de kook. Laat de bouillon circa 30 minuten zachtjes koken.

 

Zeef de bouillon en druk zo veel mogelijk vocht uit de groente. Laat de bouillon afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast of diepvries.