2 personen | 25 minuten | tv . gv . sv

Gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella

Lunch | 2 personen | 25 minuten | tg . gv . sv |

Een lekker warm lunchgerecht voor als je thuis aan het werk bent.

 

NODIG

1 aubergine

zeezout

2 tomaten

1 teen knoflook

1 bol (buffel)mozzarella

olijfolie

blaadjes basilicum

30 g rucola

 

BEREIDEN

Maak de aubergine schoon en snijd in de lengte in dunne plakken. Bestrooi met zout en laat 15 minuten intrekken. Was de tomaten en snijd in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de mozzarella in plakken.

Bestrijk de aubergineplakken aan twee kanten met olijfolie en rooster ze in een grilpan. Draai tussentijds om. Rooster ook de plakken tomaat met de knoflook.

Leg op elke plak aubergine en plakje tomaat en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper en garneer met een blaadje basilicum. Verdeel de rucola over twee borden en leg daar een paar plakken aubergine met mozzarella op. Dien direct op.