Soep van geroosterde tomaten en paprika

Lunch | 4 personen | 5 min

Een heerlijke soep van geroosterde groente is favoriet bij ons thuis. Lekker als voorafje, maar zeker als lunch. Neem er eventueel een speltboterham bij.

 

NODIG

750 gram tomaten

500 gram rode paprika`s

1 winterwortel

2 uien

2 tenen knoflook

½ rood pepertje

1 eetlepel balsamicoazijn

3 eetlepels olijfolie

een handvol basilicum

750 cc groentebouillon

zeezout en vers gemalen zwarte peper

 

BEREIDEN

Verwarm de grill voor op 200 °C. Was de tomaten, snijd de kern eruit en halveer ze. Was de paprika`s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken. Schil de winterwortel en snijd hem in stukken. Pel de uien en tenen knoflook en hak ze fijn. Was het pepertje, verwijder de zaadlijsten en snijd het fijn. Spreid alle groente en de basilicum uit over een bakplaat. Meng de azijn met de olie en schep het door de groente. Plaats de bakplaat onder de grill en rooster de groente in ongeveer 40 minuten. Schep tussendoor een keer om. Let op dat ze niet te donker worden. Doe de groente over in een grote soeppan, schenk de groentebouillon erbij en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met nog wat basilicumblaadjes.

 

Tip: heb je een keer wat geroosterde groente over, maak er een soep van voor de volgende dag.

 

Uit: ‘Zonder Suiker, Stop de verslaving, word gezonder’