Pepernoten

Zoet | 6 personen| 10 + 12 minuten |

Deze pepernoten zijn – of je nu wel of niet glutenvrij eet – heerlijk en heel makkelijk te maken. Het recept is ook koemelkvrij, maar als je liever roomboter in plaats van kokosvet gebruikt dan kan dat natuurlijk ook.

 

kv. lv. tv. gv. sv.

 

100 g kokosvet

150 g boekweitmeel

50 gram kikkererwtenmeel

50 gram kokosmeel

90 g kokosbloesemsuiker

10 gram speculaaskruiden

1 theelepel wijnsteenbakpoeder

snuf zeezout

5 druppels stevia

1 eidooier

 

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de kokosolie in een steelpannetje en laat een beetje afkoelen. Meng de meelsoorten, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, wijnsteenbakpoeder en zout door elkaar. Voeg de eidooier en de stevia aan de kokosolie toe en doe het bij het meel. Kneed goed door.

 

Meng het tot een deegbal (het deeg blijft wat kleverig). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg ze op het bakpapier en druk de balletjes een beetje in. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten gaar. Ze zijn nog een beetje zacht als je ze uit de oven haalt, maar bij het afkoelen worden ze harder.