Artisjok met Anne Marie-sausje

Diner | |

Ik ben dol op artisjokken. Dat is fijn want ze zitten boordevol antioxidanten, vitaminen mineralen en vezels. Goed voor de bloedsuikerspiegel, je gal en lever. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je ze vers eet.

 

voor 2 personen

 

1 grote artisjok

80 ml geitenyoghurt

40 mg echte mayonaise (zonder meuk)

1 flinke el reformketchup

herbamare (kruidenzout) naar smaak

cvt. wat herbes de Provence

 

Kook de artisjok in een pan met ruim water in circa 40 minuten gaar. Je moet er een blaadje makkelijk uit kunnen trekken.

 

Meng voor het Anne Marie-sausje de overige ingrediënten door elkaar. Laat de artisjok in een vergiet uitlekken en lag op een bord. Dien op met het sausje. Blaadjes er uittrekken, dippen en afhappen maar. Vergeet niet de schoongemaakte* bodem te eten, want dat is zó lekker!

 

 

  • Snijd de haren en de onderkant eraf en je houdt het vruchtvlees van de artisjok over.