
Artisjok met Anne Marie-sausje
Ik ben dol op artisjokken. Dat is fijn want ze zitten boordevol antioxidanten, vitaminen mineralen en vezels. Goed voor de bloedsuikerspiegel, je gal en lever. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je ze vers eet.
voor 2 personen
1 grote artisjok
80 ml geitenyoghurt
40 mg echte mayonaise (zonder meuk)
1 flinke el reformketchup
herbamare (kruidenzout) naar smaak
cvt. wat herbes de Provence
Kook de artisjok in een pan met ruim water in circa 40 minuten gaar. Je moet er een blaadje makkelijk uit kunnen trekken.
Meng voor het Anne Marie-sausje de overige ingrediënten door elkaar. Laat de artisjok in een vergiet uitlekken en lag op een bord. Dien op met het sausje. Blaadjes er uittrekken, dippen en afhappen maar. Vergeet niet de schoongemaakte* bodem te eten, want dat is zó lekker!
- Snijd de haren en de onderkant eraf en je houdt het vruchtvlees van de artisjok over.