Fiori di zucca fritti (gefrituurde courgettebloemen)

Diner | 2 personen | 5 min

De bloemen zijn misschien nog wel lekkerder dan de courgettes zelf. Probeer het!

 

NODIG VOOR 2 PERSONEN

6 courgettebloemen

100 gram speltbloem, gezeefd

1 dl bronwater met prik

Zeezout

1 ei, losgeklopt

Plantaardige olie

 

BEREIDEN
Sinds een paar jaar kweken we onze eigen courgetteplanten. Jarenlang liet ik de bloemen verkommeren, maar nu ben ik elke ochtend blij als ik weer een mooie open bloem zie. Die wordt dan direct geoogst en in een zakje in de koelkast bewaard. En als je er dan genoeg hebt, doe je er dit mee:

Neem zes bloemen die op een dun steeltje groeien (de mannelijke) en verwijder voorzichtig met een schaar de stampers want die smaken bitter. Was de bloemen met koud water en dep ze met wat keukenpapier voorzichtig droog. Maak een beslag van speltbloem, bronwater, zout en ei. Verhit voldoende plantaardige olie in een grote koekenpan. Haal de courgettebloemen door het beslag en bak ze rondom in de olie tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Serveer ze zo heet mogelijk. HEERLIJK!!

Waarschijnlijk smaakt het naar meer, dus als je er aan meer kunt komen: gewoon doen. De courgettebloemen kunnen ook eerst gevuld worden, bijvoorbeeld met een stukje mozzarella en wat ansjovis.

 

Uit: ‘Zonder Suiker, Stop de verslaving, word gezonder’