Geroosterde pastinaak
Pastinaak, ik ben er gek op! Je kunt er zoveel mee: in puree verwerken, in een muffin of zoals hier roosteren in de oven. Dit recept is erg simpel te maken. Ook lekker als snack tussendoor.
NODIG VOOR 4 PERSONEN
800 gram pastinaak
flinke scheut olijfolie
vers gemalen zeezout
vers gemalen peper
de blaadjes van 3 takjes verse peterselie
BEREIDEN
Verwarm de oven op 200 ºC. Schil de pastinaak en snijd ze in de lengte een paar keer doormidden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, verspreid de pastinaak erover en schep er een flinke scheut olijfolie door. Zorg dat alle groenten rondom in aanraking zijn geweest met de olijfolie.
Plaats de bakplaat in de oven en rooster de groenten in ongeveer 30 minuten gaar en bruin. Schep af en toe om. Breng op smaak met vers gemalen zeezout en peper. Knip de peterselieblaadjes grof en garneer de pastinaak ermee.