Gevulde zalmforel uit de oven

Diner | 4 personen | 5 min

De visafslag is een van mijn favoriete plekken én ze hebben de lekkerste vis. Laat de zalmforel schoonmaken zodat je hem meteen kunt vullen. Fluitje van een cent.

 

NODIG VOOR 4 PERSONEN

2 venkelknollen

1 grote ui

2 tenen knoflook

scheut olijfolie

versgemalen zeezout en peper

½ bosje gladde peterselie

4 kleine of 2 grote zalmforellen

½ citroen

aluminiumfolie

ovenschaal

 

BEREIDEN

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine stukjes. Pel en snijd de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en venkel goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Knip de peterselie fijn en roer door de venkel. Spoel de zalmforellen af en dep ze droog. Bestrooi ze aan binnen- en buitenkant met vers gemalen zeezout en peper, besprenkel ze met wat citroensap en vul ze met het venkelmengsel. Pak ze goed in met aluminiumfolie en leg ze in de ovenschaal. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de zalmforel in 20 minuten gaar worden.

Lekker met aardappelen uit de oven en groente.

 

Uit: ‘Zonder Suiker, Stop de verslaving, word gezonder’