Indiase viscurry

Diner | 2 personen | 30 minuten | KVR. CLVR. SVR. VZLR |

1 ui
1 grote teen knoflook
stukje verse gemberwortel van 2 cm
1 grote aardappel
1 kleine bloemkool
2 tomaten
300 g stevige witvis (kabeljauwfilet, koolvis, zeewolf)
olijfolie
½ tl koriander
1 tl komijn
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper
zeezout & versgemalen zwarte peper
1 dl kokosmelk
handje verse koriander
handje verse bladpeterselie

 

Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd klein. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Maak de bloemkool schoon en snijd in
kleine roosjes. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de vis in stukken.

 

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook met gember en specerijen gedurende 5 minuten. Voeg de aardappelen toe
en bak 4 minuten mee. Voeg dan de tomaten, bloemkoolroosjes en ongeveer 120 cc water toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en voeg na 8 minuten de vis toe. Laat ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen.

 

Roer de kokosmelk erdoor. Knip of snijd de koriander en peterselieblaadjes fijn en voeg toe. Serveer er bruine rijst bij.

 

Weetje: Bloemkool bevat veel vitamine C en foliumzuur.

 

Recept uit: ‘Natuurlijk! Langer gezond’