Mediterrane zeeduivel uit de oven
Vind je zeeduivel te duur? Vervang de zeeduivel dan voor een andere, goedkopere stevige witvis, zoals kabeljauw of koolvis.
Weetje: Salie is goed voor de spijsvertering, is ontstekingsremmend en bevat fyto-oestrogenen. Zet er ook eens thee van.
1 ui
2 tenen knoflook
6 tomaten
olijfolie
1,5 dl witte wijn
4 ansjovis in olie
3 takjes tijm
3 blaadjes salie
1 laurierblaadje
zeezout en versgemalen zwarte peper
75 g zeekraal
800 g zeeduivelfilet (of kabeljauwfilet)
12 zwarte olijven
Pel en snipper de ui en knoflooktenen. Was de tomaten en snijd in stukken. Verwarm de olijfolie en bak de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak circa 8 minuten. Druk de tomaten een beetje plat. Voeg de witte wijn toe. Haal de ansjovis uit de olie, snijd in stukjes en roer door de saus. Rits de tijm van de takjes, snijd de salieblaadjes fijn en voeg samen met het laurierblad toe. Laat de saus nog 5-10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zeezout en flink wat zwarte peper. Spoel de zeekraal af en kook het in circa minuten beetgaar. Doe over in een vergiet en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spoel de zeeduivel af en dep hem met keukenpapier droog. Schep de saus in een braadslee, leg de zeeduivel op de saus en zet de schaal circa 25 minuten in het midden van de oven. Haal de schaal met vis uit de oven en garneer met zeekraal en olijven.
Lekker met bruine rijst, bloemkoolrijst en groene groenten (peulen, sperziebonen, haricot verts).