Noodles met garnalen, paksoi en peultjes

Diner | 4 personen | 30 minuten |

kv. lv. tv. gv. sv

 

1/2 rood pepertje

1 teen knoflook

600 g rauwe garnalen, ontdooid

scheut olijfolie

3 takjes verse koriander, fijngehakt

300 g peulen

1 ui

stuk verse gemberwortel van 1 cm

1 prei

1 rode paprika

1 stronk paksoi

1/2 el kokosolie

1 tl gemalen koriander

300 g bruine (wakame)rijstnoodles

1 el sesamzaad

scheut sojasaus

de blaadjes van 3 takjes verse koriander

 

Maak het rode pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Pel en snipper de knoflook. Doe de garnalen samen met het pepertje, de knoflook, de olie en de koriander in een schaal en schep om. Laat circa 15 minuten staan.

 

Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water en wat zout in 5 minuten beetgaar. Spoel onder koud stromend water af. Pel en snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in repen. Snijd de paksoi grof, was hem en laat goed uitlekken.

 

Verhit de kokosolie in een wokpan en bak de ui met de gemalen koriander bruin. Voeg de gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg de prei en paprika toe en bak 5 minuten mee. Schep regelmatig om.

 

Kook intussen de rijstnoodles in ruim water met zeezout gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Doe de garnalen bij de groente en laat ze op hoog vuur in circa 5 minuten roze en gaar worden. Voeg de paksoi toe, schep om en laat 3 minuten meebakken. Voeg dan als laatste de peulen, het sesamzaad en een scheut sojasaus toe en laat nog even verwarmen. Schep de noodles erdoor en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Garneer met de verse koriander.

 

Tip: eet je s`avonds liever geen koolhydraten, dan is het ook heerlijk zonder de rijstnoodles.