risotto paddenstoel aardpeer

Risotto met paddenstoelen en aardpeer

Diner | 4 personen | 5 min

Aardperen zijn lekker en bevatten veel ijzer, calcium en magnesium. Champignons bevatten veel vezels en zijn rijk aan vitamine C.

 

NODIG VOOR 4 PERSONEN

250 gram gemengde paddenstoelen

1 aardpeer van circa 300 gram

2 eetlepels olijfolie

1 lepel verse tijmblaadjes

(zee)zout

versgemalen zwarte peper

wat citroensap

1 sjalotje

1 eetlepel olijfolie

275 g volkoren risottorijst

1 dl droge witte wijn

circa ¾ liter warme bouillon (groente- of kippenbouillon)

5 takjes peterselie

flinke klont roomboter of een scheut koolzaadolie

50 gram pecorino romano (schapenkaas)

 

BEREIDEN

Wrijf de paddenstoelen met keukenpapier schoon en snijd ze in kleine stukjes. Schil de aardpeer en snijd het in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak paddenstoelen met tijmblaadjes en zout naar smaak circa 3 minuten. Voeg aardpeer toe en bak circa 6 minuten mee. Voeg wat druppeltjes citroensap en naar smaak zwarte peper toe. Pel en snipper het sjalotje. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit het sjalotje. Voeg risottorijst toe en bak op hoog vuur onder voortdurend roeren circa 2 minuten. Voeg tijdens het roeren witte wijn toe. Doe – als de wijn is opgenomen – de paddenstoelen en aardpeer erbij. Voeg nu een grote lepel hete bouillon toe en blijf roeren. Zet het vuur laag en voeg elke keer als het vocht is opgenomen een nieuwe lepel bouillon toe. Blijf voortdurend roeren. De rijst is in circa 25 minuten gaar. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Roer peterselie, de boter en geraspte pecorino romano (wat achterhouden om het gerecht ermee te garneren) door de risotto. Serveer de risotto direct, eventueel met een groene salade.