Zalmrollade uit de oven
kv. lv. tv. gv. sv
Heb je een chic dinertje dan is dit een geweldig recept om te maken. Voor het kerstdiner is dit gerecht ook een topper. Je maakt de rollade voordat de gasten komen en schuift hem in de oven als ze er zijn. Makkelijker kan niet én succes verzekerd!
600 g zalmfilet aan een stuk met huid
120 g tomatenpesto (zie recept op pagina xxx)
150 g lichtgezouten rookvlees
3 el olijfolie
vers gemalen zwarte peper
klein handje verse bladpeterselie
1 biologische citroen
verder nodig
bakpapier
keukentouw
braadslee
Leg de zalmfilet op bakpapier. Snijd de zalmfilet horizontaal in. Let op dat je hem niet doorsnijdt! Sla de filet open en bestrijk beide zijden met de tomatenpesto. Rol de filet vanaf de brede kant op. Doe dat voorzichtig en niet te strak.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakken rookvlees als een matje uit over bakpapier. Leg de zalmrollade erop en rol de zalm met behulp van het bakpapier in de rookvlees. Bind er rondom keukentouw omheen. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi naar smaak met versgemalen zwarte peper.
Bak de zalmrollade in het midden van de oven in ongeveer 20 tot 25 minuten net gaar. Niet langer anders wordt de zalm droog. Knip de peterselieblaadjes fijn. Was de citroen en snijd in de lengte in vieren. Haal de zalmrollade uit de oven. Snijd de rollade in plakken, garneer met de peterselie en geef er de kwartjes citroen bij.
Tip: lekker met gebakken krieltjes en peulen met gele en paarse wortelen (zie recept op pagina xxx) en/of lauwwarme salade van geroosterde venkel (zie recept op pagina xxx)