
Gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
Een lekker warm lunchgerecht voor als je thuis aan het werk bent.
NODIG
1 aubergine
zeezout
2 tomaten
1 teen knoflook
1 bol (buffel)mozzarella
olijfolie
blaadjes basilicum
30 g rucola
BEREIDEN
Maak de aubergine schoon en snijd in de lengte in dunne plakken. Bestrooi met zout en laat 15 minuten intrekken. Was de tomaten en snijd in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de mozzarella in plakken.
Bestrijk de aubergineplakken aan twee kanten met olijfolie en rooster ze in een grilpan. Draai tussentijds om. Rooster ook de plakken tomaat met de knoflook.
Leg op elke plak aubergine en plakje tomaat en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper en garneer met een blaadje basilicum. Verdeel de rucola over twee borden en leg daar een paar plakken aubergine met mozzarella op. Dien direct op.