(Hart)versterkende kippensoep

Lunch | 4 personen | 2 uur + 15 min. |

Deze (hart)versterkende kippensoep (zie mijn blog van 8 december 2014)  helpt door zijn ontstekingsremmende eigenschappen ook bij griep en verkoudheid. Hoe langer je de bouillon laat trekken hoe beter het is. Hieronder vind je het recept met een aantal tips. Met het filmpje erbij gaat het je zeker lukken. Echt moeilijk is het namelijk niet.

 

2 kippenpoten, zonder vel

2 liter water

1 el Keltisch zeezout

1 takje rozemarijn

3 takjes tijm

2 laurierblaadjes

200 g soepgroente (prei, wortel, bleekselderij, bloemkool)

bladpeterselie

versgemalen zwarte peper

 

Doe de kip in een grote pan en schenk er 2 liter koud water bij. Voeg Keltisch zeezout, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes toe. Breng zonder deksel aan de kook en schuim af. Doe de deksel op de pan en laat de soep op laag vuur minimaal 1 uur, maar liever 2 uur trekken.

 

Maak intussen de soepgroente schoon en snijd fijn. Haal na 2 uur de kippenpoten uit de pan en leg op een bord. Giet de bouillon dan boven een andere pan door een zeef met daarin een schone doek.

 

Breng de bouillon aan de kook en voeg de soepgroente toe. Laat circa 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Haal het kippenvlees van het bot en doe het bij de soep. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Strooi er nog wat fijngeknipte bladpeterselie over.

 

Tips:

  • laat 1 schoongemaakte en fijngesneden ui en 2 tenen knoflook met de bouillon meetrekken.
  • Voeg wat citroensap tijdens het trekken van de bouillon toe zodat de calcium uit de botten vrijkomt.
  • Voeg aan de soep eventueel wat bruine rijst noodles toe. Laat deze circa 6 minuten meekoken.