Makreelpaté met kappertjes
Deze makreelpaté is zo lekker dat je het schoonmaken van de vis op de koop toeneemt. Bovendien is hij vanwege de goede vetten heel gezond. Houd je niet van geitenkaas, gebruik dan roomkaas.
Gezonde vetten, zoals in vis, zijn goed voor:
|
1 gestoomde makreel
150 g zachte geitenkaas (Chavroux)
2 dunne bosuitjes of 1 grote bosui
1 dessertlepel kappertjes
kruidenzout en versgemalen zwarte peper
handje bladpeterselie
gemengde sla en broccoli- of tuinkers
Maak de makreel schoon en verdeel hem in hele kleine stukjes. Verwijder alle graatjes goed. Doe de makreel in een schaal en roer de geitenkaas er goed door. Snijd de bosuitjes in ringen en schep ze er samen met de kappertjes door. Breng op smaak met kruidenzout en versgemalen zwarte peper. Knip de peterselie fijn en roer dat erdoor.
Serveer de makreelpaté op een bedje van gemengde sla of beleg een speltboterham of glutenvrije cracker ermee. Garneer met wat broccoli- of tuinkers.