Makreelpaté met kappertjes

Lunch | 4 personen | kv. tv. gv. sv | |

Deze makreelpaté is zo lekker dat je het schoonmaken van de vis op de koop toeneemt. Bovendien is hij vanwege de goede vetten heel gezond. Houd je niet van geitenkaas, gebruik dan roomkaas.

 

Gezonde vetten, zoals in vis, zijn goed voor:

  • de concentratie
  • het immuunsysteem
  • het remmen van allergieën

makreelpaté

1 gestoomde makreel

150 g zachte geitenkaas (Chavroux)

2 dunne bosuitjes of 1 grote bosui

1 dessertlepel kappertjes

kruidenzout en versgemalen zwarte peper

handje bladpeterselie

gemengde sla en broccoli- of tuinkers

 

Maak de makreel schoon en verdeel hem in hele kleine stukjes. Verwijder alle graatjes goed. Doe de makreel in een schaal en roer de geitenkaas er goed door. Snijd de bosuitjes in ringen en schep ze er samen met de kappertjes door. Breng op smaak met kruidenzout en versgemalen zwarte peper. Knip de peterselie fijn en roer dat erdoor.

 

Serveer de makreelpaté op een bedje van gemengde sla of beleg een speltboterham of glutenvrije cracker ermee. Garneer met wat broccoli- of tuinkers.