Nori-omeletwrap

Lunch | 2 personen | 20 minuten

Dit is zo’n heerlijk makkelijk en voedzaam recept. Het zit vol met gezonde voedingsstoffen. Je kunt het ook goed van te voren maken en in je lunchbox meenemen. Het past heel goed in een koolhydraatarm menu.

 

Ben je vegetariër en eet je liever geen zalm? Dan kun je het gewoon weglaten. Zonder is ook heel lekker. Verdeel de wasabi dan over de avocado.

 

3 biologische eieren

zeezout & versgemalen zwarte peper

1 kleine tl kurkuma

handje verse peterselie

handje verse koriander

2 norivellen

4 plakken gerookte zalm

wasabi

1/2 avocado

scheut olijfolie

1 el geroosterd zwart en wit sesamzaad

Kikkoman sojasaus

 

Klop de eieren los. Voeg kurkuma en naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Snijd of knip de kruiden fijn en roer het door de eieren. Bedek de norivellen met gerookte zalm en verdeel er naar smaak wat wasabi over. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in de lengte in plakjes.

 

Verwarm een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak 2 dunne omelletjes. Leg op elk vel nori met zalm een omelet. Leg in het midden van de omelet in de breedte een paar plakjes avocado. Bestrooi met wat sesamzaad.

 

Rol de norirollen stevig op en laat even rusten tot de vellen zacht zijn. Snijd de rollen in het midden door. Serveer er wat sojasaus en eventueel wat extra wasabi bij.