Pittige soep van zoete aardappel

Lunch | 6 personen | 45 minuten

Zoete aardappels zijn gezond en een weldaad voor je darmen. Waarom?

Zoete aardappel bevat veel inuline – een onoplosbare, prebiotische vezel die in de dikke darm goede bacteriën (bifidobacteriën) voedt. Insuline verteert langzamer dan zetmeel en dat is gunstig voor je bloedsuikerspiegel.

In zoete aardappel zit veel natrium, kalium, vitamine A en C én veel vezels. 

Door de verse gember, knoflook, kurkuma en zwarte peper in deze soep ondersteun je ook nog je lever en rem je laaggradige ontstekingen.

 

800 g zoete aardappelen

2 cm gemberwortel

1 ui

2 tenen knoflook

1/2 – 1 rood pepertje

2 el kokosolie

2 tl gemalen komijn

1 tl kurkuma

7 dl groentebouillon

3 dl kokosmelk

zeezout en vers gemalen zwarte peper

1/3  bosje verse koriander

 

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de gember en snijd heel fijn. Schil en pel de ui en knoflooktenen en snijd fijn. Snijd het pepertje in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
  • Verwarm in een soeppan de kokosolie en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg gember, komijn, kurkuma en peper toe en roerbak nog ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg de stukjes zoete aardappel toe en bak ze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 25 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet het vuur laag en roer er de kokosmelk door.
  • Knip de korianderblaadjes fijn en doe ze bij de soep.