Quinoacrackers met lijnzaad

Lunch | |

Deze crackers zijn ontzettend makkelijk te maken en heel erg lekker. Je moet het echt eens proberen. Beleg ze met geitenkaas of met zelfgemaakte pesto of hummus.

 

kv. lv. gv. tv. sv

●● | 12 crackers | 10 + 20 minuten in de oven

 

100 g quinoavlokken

50 g boekweitvlokken

2 el kokosolie

4 el koolzuurhoudend bronwater

2 el zonnebloempitten

2 el pompoenpitten

50 g gebroken lijnzaad

2 tl sesamzaad

flinke snuf zeezout

1 biologische ei, losgeklopt

grofgemalen zeezout

 

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Maal in de blender de quinoa- en boekweitvlokkenen de kokosolie. Voeg water, pitten, lijnzaad, sesamzaad en een flinke snuf zeezout toe en kneed tot een stevig deeg. Laat het deeg 5 minuten rusten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het deeg erover uit. Leg er een vel bakpapier op en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van ongeveer 1 centimeter dik.

 

Snijd uit het deeg rechthoeken. Bestrijk de crackers met losgeklopt ei en bestrooi met grof zeezout. Bak de crackers circa 10 minuten in het midden van de oven. Keer de crackers om en bak ze nog 10 minuten.

 

Tip: Bewaar de crackers in een luchtdichte trommel. Zo blijven ze zeker een week goed.