
Havermoutpap met warme bosvruchten
kv . lv . tv . gv . sv
400 ml ongezoete rijst- of amandelmelk
60 g glutenvrije havermout
snufje zeezout
flinke snuf gemalen kaneel
1 eetlepels gebroken lijnzaad
een scheutje kokosroom
steviadruppels
150 g bosvruchten (diepvries)
1 eetlepel walnoten, gehakt
Breng de plantaardige melk in een pan aan de kook. Strooi er al roerend de havermout en een snuf zeezout in. Laat de havermout op laag vuur ongeveer 10 minuten koken tot er een dikke pap ontstaat. Roer regelmatig.
Verwarm intussen in een steelpan de bosvruchten. Haal de pap van het vuur en roer de gemalen kaneel, lijnzaad, een scheutje kokosroom en naar smaak steviadruppels erdoor. Verdeel de pap over twee borden of kommen. Schep de warme bosvruchten erop en strooi walnoten erover.
Recept uit: ‘Natuurlijk! Elke dag écht eten’