Ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen
Deze heerlijke ontbijtmuffins maak je eenvoudig een dag van te voren. Invriezen kan ook zodat je altijd wat op voorraad hebt. Natuurlijk ook lekker op andere momenten van de dag.
NODIG VOOR 12 MUFFINS
120 g blanke amandelen
12 dadels zonder pit
80 g speltbloem
50 kokosmeel
8 druppels stevia
3 tl wijnsteenbakpoeder
2 el lijnzaad
50 g geraspte kokos
snufje zeezout
2 rijpe bananen
4 biologische eieren
100 g kokosolie
100 ml kokosroom
75 g bosbessen, vers of diepvries
verder nodig
muffinblik voor 12 muffins
BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een muffinblik in en bestrooi met speltbloem. Maal in de blender de amandelen en dadels heel fijn. Doe dit meel in een kom en meng met speltbloem, kokosmeel, steviablad, wijnsteenbakpoeder, lijnzaad, kokos en zeezout. Pel de bananen en prak ze. Klop in een andere kom de eieren losen meng met de kokosolie, kokosroom, de geprakte bananen en 50 ml water. Schep dit door de droge ingrediënten en meng het kort. Roer de bosbessen erdoor en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten bruin en gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt dan zijn ze gaar.