Superquinoapap

Ontbijt | 1 persoon | 5 min

Quinoa (spreek uit kienwa) is net als havermout een superfood. Het lijkt een graan, maar dat is het niet. Het behoort tot de familie van de ganzenvoetplanten, net als bijvoorbeeld spinazie. Quinoa is zo gezond omdat het rijk is aan vezels, essentiële aminozuren, ijzer, B-vitaminen, zink en koper. En dan is het ook nog eens gunstig voor de bloedsuikerspiegel.  Met deze superquinoapap houd je het dan ook uren vol zonder trek te krijgen. Suikerrijke snacks laat je met het grootste gemak aan je voorbij gaan. Hoe super is dat!

 

NODIG VOOR 1 PERSOON

1 eetlepel ongebrande noten en zaden (bijvoorbeeld amandelen, paranoten, hazelnoten, zonnebloempitten en/of pompoenpitten)

50 gram quinoa

200 ml amandelmelk

1 eetlepel ongezwavelde rozijnen

snuf kaneel

 

BEREIDEN

Hak de noten fijn en rooster ze in een droge koekenpan. Doe de quinoa met de havermelk in een steelpan, breng aan de kook en laat op laag vuur in ongeveer 8 minuten gaar worden. Hak intussen de rozijnen grof en voeg direct aan de quinoa toe zodat ze nog even mee kunnen koken. Voeg naar smaak kaneel toe. Garneer met de geroosterde noten en zaden.

 

Uit: ‘Zonder Suiker, Stop de verslaving, word gezonder’