HOME MADE HOESTDRANK

Allerlei | | 10 minuten + 1 nacht

Ben je grieperig en heb je last van een vervelende hoest? Maak dan eens deze hoestdrank. Lekkerder en zuiverder dan de hoestdrank die je bij de drogist koopt. Meer tips wat je kunt doen bij verkoudheid? Lees het hier.

.

.

NODIG

5 volle takjes verse tijm (remt het hoesten)

2 takjes rozemarijn (maakt slijm los)

klein handje verse salie (is bacteriedodend en verzacht de keel)

2,5 cm biologische gember (ondersteunt het immuunsysteem)

½ biologische citroen

2 steranijs (effectief bij luchtwegklachten)

2-3 flinke eetlepels biologische honing

1 steriel jampotje

 

BEREIDEN

  1. Haal de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en knip of snijd fijn. Knip of snijd de salieblaadjes fijn. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Was de citroen en snijd in kleine stukjes.
  2. Kook circa 250 cc water en laat tot circa 50 graden afkoelen. Doe de tijm, rozemarijn, salie, gember, citroen, steranijs en honing in het steriele jampotje en schenk zoveel water op dat alles onder staat.
  3. Doe de deksel erop en laat minimaal 1 nacht trekken
  4. Filter de hoestdrank door het door een zeef (met doek) te schenken. Doe het terug in het jampotje. De hoestdrank blijft nu in de koelkast 2 weken goed.
  5. Neem elke dag op nuchtere maag 1 eetlepel hoestdrank. Dit kun je als het nodig is een paar keer per dag herhalen.

 

(Dit recept is geïnspireerd op een recept gekregen tijdens de kruidenopleiding van het Kruidenrijk)