TZATZIKI

Allerlei | 4 personen | tv. gv. sv. |

Lekker bij het auberginegehaktbrood, bij lams- of visburgers en bij heel veel andere gerechten.

 

NODIG

1 komkommer

zeezout of kruidenzout

2 tenen knoflook

250 ml volle (geiten)yoghurt

(kruiden)zout & versgemalen zwarte peper

1 takje verse munt

scheutje olijfolie extra vierge

 

BEREIDEN

Was de komkommer en rasp hem. Doe de komkommerrasp in een vergiet en bestrooi met zout. Laat ongeveer 10 minuten staan (uitlekken) en druk dan het vocht eruit. Pel de knoflook en pers hem uit. Meng in een schaal de yoghurt met de komkommer en knoflook. Breng op smaak met (kruiden)zout en peper. Hak de muntblaadjes fijn (houd het kroontje achter voor de garnering) en roer ze door de tzatziki. Schenk wat olijfolie op de tzatziki en garneer met de achtergehouden munt.