Bananencake met rozijnen en kaneel

Zoet | | 15 min. + 45 min. in de oven | Koemelkvrij + anders gezoet

300 gram speltmeel/speltbloem
3 theelepels wijnsteenbakpoeder
2 theelepels kaneel
1 snuf zout
65 gram walnoten
120 gram ongezwavelde rozijnen
75 gram kokosbloesemsuiker
20 druppels stevia-extract
4 biologische eieren
120 ml milde olijfolie
30 ml afgekoelde thee
3 bananen
cakeblik

 

Verwarm de oven voor op 200 º C.
Zeef de speltmeel/bloem met de bakpoeder, kaneel en het zout. Hak de walnoten fijn en voeg ze met de rozijnen, kokosbloesemsuiker en stevia toe aan de bloem.
Klop de eieren los en roer de olie en de thee erdoor.
Prak de bananen fijn. Schep het eiermengsel en de bananen door de bloem. Roer niet teveel.
Vet een cakeblik in en bestrooi het met bloem of bedek het met bakpapier.
Schep het cakebeslag in de vorm.
Plaats het cakeblik in het midden van de oven en bak de cake in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.