Te lekkere haverkoeken

Zoet | 12 koeken | 15 min + 15-18 min. in oven | kv. lv. tv. sv |

Deze te lekkere haverkoeken zijn glutenvrij. Eet je wel gluten? Dan kun je de glutenvrije meelsoorten vervangen door speltmeel. Met of zonder gluten, deze koeken zijn om je vingers bij af te likken.

 

75 g suikervrije chocolade

100 g cashewnoten

10 ongezoete dadels

160 g kokosvet (of roomboter)

90 g kokosbloesemsuiker

1 kleine tl gemalen steviablad of 20 druppels stevia-extract

2 tl vanille-extract (zie recept op pagina xxx)

2 biologisch eieren

100 g glutenvrij meel (een mengsel van boekweitmeel, kokosmeel, kikkererwtenmeel)

1 tl wijnsteenbakpoeder

snufje zeezout

1/2 tl kaneel

225 g glutenvrije havermout

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de chocola in kleine stukjes. Maal in de blender de cashewnoten fijn. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Maal ze nog even met de noten mee. Smelt het kokosvet en roer er koskosbloesemsuiker, stevia en vanille-extract door. Als het iet is afgekoeld klop je het ei erdoor.

 

Meng in een andere kom de glutenvrije meelsoorten, wijnsteenbakpoeder, zeezout, kaneel, havermout,stukjes chocola en het notenmengsel door elkaar. Doe dit bij het kokosvetmengsel en kneed tot een mooi deeg.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm  met schone handen koeken van ongeveer 4 centimeter doorsnee van het deeg. Leg de koeken niet te dicht naast elkaar op de bakplaat en druk ze licht aan. Bak ze in het midden van de oven in 15-18 minuten gaar en bruin. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog beetje zacht. Afgekoeld zijn ze stevig. Bewaar ze in een goed afsluitbare pot.