Speculaas

Zoet | 4 personen | 40 minuten | |

tv. sv.

 

150 g speltbloem, gezeefd

1 tl wijnsteenbakpoeder

snuf zeezout

3 tl speculaaskruiden

1 tl gemalen kaneel

60 g kokosbloesemsuiker (of 3 el appelstroop)

100 g roomboter of ghee

1 biologisch ei, losgeklopt

wat amandelen of amandelschaafsel

 

Doe de (spelt)bloem in een beslagkom en voeg wijnsteenbakpoeder, zout, speculaaskruiden, kaneel en kokosbloesemsuiker toe. Doe de boter er in kleine stukjes bij en kneed het deeg goed. Pak het deeg in plasticfolie in en laat het een uur in de koelkast rusten.

 

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit en maak er een grote plak van. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Strooi er wat amandelschaafsel over. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaas in ongeveer 25-30 minuten gaar en bruin.